Om Jösses Amanda

Bakom namnet Jösses Amanda, står jag, Amanda Klemming. Efter 15 års vilja att starta eget och karriärbytet som gjorde att drömmen blev sann, så står jag nu här med min egen tapetserarverkstad som öppnade 2020. Nästan samma vecka som jag öppnade upp portarna till verkstaden, födde jag mitt andra barn. Aldrig har det varit så roligt att jobba, som nu när jag har en alldeles egen bebis med mig på jobbet.

I verkstaden tar jag emot varierande kundjobb i både traditionell och modern stil, åt både privatpersoner och företag. Det kan vara farmors älskade fåtölj, restaurangen på hörnets matsalsstolar, gymmaskinernas utslitna sittdynor eller båtens saltstänkta dynor.

En historisk resa

Jag kommer från en bakgrund inom handel-  och restaurangbranschen. Jag har trivts med mina arbeten och att arbeta med människor, men alltid haft ett sökande och ett driv efter något mer – något större. Där jag var fri att skapa  kreativt och arbeta med innovativa lösningar och idéer. 

Av en händelse ramlade jag in på min nuvarande yrkesbana och blev förälskad i möblernas och deras ägares historia. Att få arbeta med något kreativt och samtidigt jobba med människor passar mig perfekt. Det ledde till att jag studerade till möbeltapetserare på Hantverkscentrum Folkuniversitet i Tibro.

Det bortglömda yrket

Min affärsidé är ung, modern, allsidig och attraherar flera olika målgrupper. Eftersom jag är ung, ser jag det som en chans att få den yngre generationen att uppmärksamma ett yrke som glömts bort bland de unga genom åren.  I en tid där unga som gamla brinner för second hand, retro och återbruk och vi ställer om för att tänka på jordens hållbara utveckling, är jag stolt över att jag i mitt yrke, direkt bidrar till en ljusare framtid. Jag hoppas också att jag genom mitt arbete kan inspirera er till att förnya er möbel istället för att köpa nytt!